skip to Main Content

Egó: Megkönnyebbülés az egótól

Útmutató kikapcsolódáshoz, mikor úgy éreznéd, kell egy kis áramszünet

Útmutatót mutatok neked itt és MOST, 2019-ben, hogy néha megpihenhess az egód fogságából.

Szóval, ha úgy vagy vele, hogy néha az agyadra mész saját magadnak és legszívesebben gyakran megpihennél az egódtól, ha tudnád hogy csináld, akkor:

1. Megfigyelés

Egó megfigyelő

Először is jó, ha megbarátkozol a saját egóddal

1. Megfigyelés
2. Átélés

Szabad akarat

Majd átéled, hogy tényleg van szabad akaratod

2. Átélés
3. Megtapasztalaás

Tudatos MOST

Megéled életed első tudatos MOST élményét

3. Megtapasztalaás
4. Begyakorlás

MOST is, MOST is…

Látod, hogy ez jó és gyakorlod a MOST-ba jövést

4. Begyakorlás
5. Használd egészséggel!

Amikor akarod

Bármikor meg tudsz pihenni a saját egódtól és ki tudsz kapcsolódni

5. Használd egészséggel!

Pár szóban rólam…

Szia, Gábor vagyok. 
Tünetmentes, gyógyult pánikbeteg.

A képen én vagyok 😉

17 évvel ezelőtt az első pánikrohamom átélése katarktikusan szörnyű és rettenetes élmény volt számomra. Nem kevésbé az azt követő 10 év, ahol legalább “ezerszer” meg akartam halni minden egyes pánikrohamom alkalmával.

Tíz év után rájöttem, hogy nem vagyok egyedül. Mások is pánikbetegek hozzám hasonlóan. És már sokan meggyógyultak belőle: “szóval van remény” gondoltam.

Keresgélni kezdtem és végül találtam. Éveken át kerestem a módját, hogy ne legyek pánikbeteg. Aztán úgy kb. a 13. pánikbeteg évben találtam valamit, ami eleinte ugyanúgy, mint a többi igéretesnek bizonyult.

Belevágtam.
Köszönöm ezúton is Michael Norman (Thank you very very much Michael Norman)
Megtörtént a csoda:
Az utóbbi két évben már nincs pánikroham. 
Lekűzdöttem
Saját magam.
Nagyon büszke vagyok rá!

A 9abor.com weboldalt és a YouTube csatornámat (szintén 9abor név alatt találod) azért csinálom, hogy minél többeknek segíthessek alternatívát mutatni és erőt adni a gyógyuláshoz legyen az akár pánikbetegség, depresszió vagy valamilyen fóbia.

Elmondom, hogy én hogyan csináltam.

Az egyik legrövidebb út újra jól lenni (pánikbetegség, depresszió, fóbia, stb) az pontosan az, hogy megtapasztalod, hogy van élet az egód beteges aggódása nélkül is.

Tartalom

1.FEJEZET

2.FEJEZET

3.FEJEZET

4.FEJEZET

5.FEJEZET

BÓNUSZ FEJEZET

1. FEJEZET

Egy átlagos egó átlagos hétköznapja

Hogyan ír Eckhart Tolle az egóról?

Előszedtem az iPhone-omat és megnyitottam a Kindle appot, benne “fellapoztam” Eckhart Tolle Practicing The Power Of Now című könyvét. Beleírtam az alkalmazás keresőjébe, hogy “ego” és végigböngésztem a találatokat. A mondatok csodálatosan mind az egóról szoltak, úgy ahogyan Eckhart Tolle felfedezte saját magában és bizonyosságra szert téve mások egójával kapcsolatban spirituális munkássága során. Kiválasztottam néhányat és lefordítottam őket Magyarra. Szeretném most felidézni őket számodra, mert úgy gondolom, nagyon sokat tanulhatunk Eckhart tanításából.

Gyönyörűen fogalmaz Eckhart mikor a szeretetről elmélkedik…

Az igaz szeretetnek nem létezik ellentéte. Ha a szeretetednek létezne ellentéte, akkor az nem szeretet volna, hanem egy erőteljes ego szükséglet arra vonatkozóan, hogy mégjobban kiteljesítse és elmélyítse annak saját egoizmusát egy másik emberben vélt szeretetigény által.
Eckhart Tolle (fordította: 9abor.com)
Tweet

Milyen brutálisan igaz, nem? Úgy szeretsz-e mint a saját gyermekedet, aki a véred és feltétel nélkül szereted, vagy úgy, mint azt az embert, akitől azt várod, hogy boldoggá tegyen?

Hogyan szerepelünk és érzünk konfliktusokban?

Emlékezz! Az egonak úgy kellenek a problémák, mint egy falat kenyér. Konfliktusokra és ellenségekre van szüksége az egonak, hogy megerősítse általuk saját önnön létezésének önállóságát, amin létjogosultsága nyugszik.
Eckhart Tolle (fordította: 9abor.com)
Tweet

Az egónál nincs egoistább törekvés. Állandó létjogosultság keresés. Fáradhatatlan az egónk.

Eckhart Tolle következő gondolata nem csak sokat elmond az egóról, de mág a megvilágosodás kapuját is megnyitja.

A megvilágosodás szó hallatán érthetően valami olyasmi jut eszébe a legtöbb embernek, hogy a megvilágosodás ideája talán csak néhány szupermen kiváltsága, és ráadásul az ego szereti is íly módon tudni, hogy mi is az a megvilágosodás. De az igazság az, hogy a megvilágosodás nem más mint a létezésed legtermészetesebb állapota, ahol átéled létezésedet és egy vagy a létezéseddel.
Eckhart Tolle (fordította: 9abor.com)
Tweet

Ez csodálatos volt. Itt egy kicsit legszívesebben csöndben maradnék…

Amint…

Amint felnövekszel, egy mentális képet formálsz arról akinek érzed magad. Azt akinek érzed magad te magad formálod személyes és kulturális alapokból merítkezve. Úgy is nevezhetnénk, hogy fantom-önmagad, ami végsősoron maga az ego. Az ego elme aktivitásból áll és a teljes egoikus működés gyakorlatilag nem más, mint gondolkodás.
Eckhart Tolle (fordította: 9abor.com)
Tweet

A gondolkodás… mint ahogyan a múlt a testi éppséged miatt kell, a jövő pedig az önmegvalósítás koncepciója áldozathozatal és munka révén.

Az ego számára a jelen pillanat aligha létezik. Csak a múltat és a jövőt látja fontosnak.
Eckhart Tolle (fordította: 9abor.com)
Tweet
Érdekes módon, mikor az ego látszólag a jelennel foglalkozik gondolatban éppen, valójában az mégsem azt jelenti, hogy egyek lennénk a jelen pillanattal. Félreértés teljesen, ugyanis a jelen pillanatnak a fontolgatása, valójában a múlt emlékeiben való keresgélés.
Eckhart Tolle (fordította: 9abor.com)
Tweet
Mindaddig, amíg az ego tölti be az elmédet, addig az ego tölti be életed.
Eckhart Tolle (fordította: 9abor.com)
Tweet

Gondoltál-e már arra, hogy az egód milyen sebezhető?

Az ego tulajdonképpen nagyon sebezhető és bizonytalan és állandóan úgy érzékeli, hogy fenyegetettségben van.
Eckhart Tolle (fordította: 9abor.com)
Tweet

Nem kell különösképpen ecsetelni, hogy milyen könnyen fenyegetettségbe kerülünk. Gondoljunk egy munkahelyi vagy egy családi vitára, hogy messzebre ne is menjek. Még egy vita is felébreszti a legősibb félelmünket és káoszt idéz életünkbe.

A félelemnek úgy látszik, hogy sok formája van. Elveszett lehetőségektől való félelem, szeretteink elvesztése, kudarcok, bántalmak, stb., de végsősoron az ego valamennyi félelme a halálfélelem különböző megnyilvánulásai. Az ego számára a halál mindig valami olyasmi, ami kint várakozik az ajtó mögött.
Eckhart Tolle (fordította: 9abor.com)
Tweet

Nem kellemes érzés, mikor tévedünk és a fejünkre olvassák?

Az ego legszivesebben tévedhetetlen lenne.
Eckhart Tolle (fordította: 9abor.com)
Tweet

És következzen a megoldás, a legjobb megoldás, ami megszabadíthat az egód rabságából. Azt mondja Eckhart, hogy…

Ahhoz, hogy elvonatkoztasd isteni önvalód az egód rabságából, ahhoz csendes tanunak kellene lenned, miközben a gondolataid folyamatát megfigyelőként figyeled meg, különös tekintettel akkor, mikor ismétlődő gondolati formák, reakciók kezdik eluralni az elmédet az egód játékszabályai alapján.
Eckhart Tolle (fordította: 9abor.com)
Tweet

Hála és köszönet Eckhart Tolle, hogy segítesz bennünket spirituális fejlődésünkben. Hogyan nyilvánul meg az egó más embereknél illetve nálam? Erről fogok elgondolkodni a következőkben.

2. FEJEZET

Az Istenadta szabad akarat

Nem szeretnélek untatni a bibliai “szabad akarat” kifejezéssel, de őszinténszólva úgy gondolom, hogy aligha találnék találóbb kifejezést arra, amiről ebben a fejezetben szó lesz.

Olyasmire gondolok, hogy ha voltál már úgy, hogy hiába tervezgettél dolgokat megvalósítani, valahogy “nem jöttek össze”. Persze nem állítom, hogy ilyen életirány változtatások mögött mindig magadat kellene okolni, de az átlag azt mutatja, hogy mindig lehetett volna még “próbálkozni”.

Nos emögött talán van valami erő, illetve hatalom, ami úgy tűnik hatalmasabb nálunk és sokkal inkább “történik velünk” semmint mi irányítanánk őket. Úgy gondolom, hogy emögött volna valami, amit tudunk javítani: és ez pedig a figyelmünk.

Mit érthetünk azalatt, hogy szabad akarat?

Mindenki hallott már arról, hogy Szabad Akarat, de talán sokan vannak, akiknek nem nyilvánvaló, hogy mit is jelent a gyakorlatban, túl azon, hogy “végül is arra gondolok, amire csak akarok”.

Igen, de mi van akkor, mikor “egy gondolat nem hagy nyugodni” vagy amikor félsz. És – tudod? – azok a  rémisztően félelmetes gondolatok, amik bolhából elefántot csinálnak. Vagy amikor aggódsz és “nem tudod kiverni a fejedből azt”, amin aggódsz reggeltől estig. Voltál már így? És végül hol van a szabad akarat, mikor valami zavar és “minduntalan idegesít”?

Arra figyelek, amire csak akarok

Milyen jó lenne ilyenkor a szabad akarat, hogy mintegy technika általa kihasználva, hogy “arra figyelek, amire akarok” tényleg “el-tudjak-figyelni” ha zavar és idegesít vagy nyugtalanít valami.

Engedd meg, hogy megosszam veled a tapasztalatomat!

Tudtad, hogy oda fordítod a figyelmed, ahova akarod? Ez a szabad akarat. De legalábbis az akaratod szabad, ami azt jelenti, hogy a figyelmedet bármikor birhová fordíthatod. Egyik pillanatban még a kedvenc zenédre figyelsz, aztán megszólal a telefonod, majd arra figyelsz. Utána meglátsz valamit a tévében, arra figyelsz, stb. Látvány, hangok, ízek, szagok és a tapintás. És még ide tartozik a gondolataid tanuként való megfigyelése is, mint hatodik érzék, úgy tűnik nekem. Tehát van 6 égtája a figyelmednek, amit bármerre fordíthatsz, ugyanis a lelked mozgatja a figyelmedet. A lelked, az akaratod, a kíváncsiságod irányítja a figyelmedet. 

Bárhol és bármikor

És ezt megteheted mindenkor.

Arra tudsz figyelni, amire csak akarsz: látvány, hangok, ízek, tapintás, stb. Amikor csak akarod.

3. FEJEZET

A MOST átélése

Ebben a fejezetben technikákat mutatok neked, amik segítségével megnyithatod könnyedén a MOST kapuját.

Semmi sem kell hozzá, mindened adott, hogy bárhol és bármikor a jelenbe gyere.

Gyere és tapasztald meg!

Ha tanultál már meditálni, akkor biztos, hogy találkoztál, illetve hallhattál már arról, hogy figyeld a lélegzeted. Ez azért fontos, mert ha figyeled a lélegzeted és egy vagy az érzéssel, amint a hűvös levegő beáramlik és kellemesen szétárad a tüdődben és megtelik levegővel ugyanakkor te pedig egy leszel az élettel aktívan, nos ez azért fontos, mert ha megfigyeled mindezeket és egy vagy az érzéssel, általa a jelent éled meg. Eckhart Tolle úgy szokta mondani, hogy a lélegzés megfigyelése a MOST portálja. 

Figyelheted azt is, hogy két újjad hegyét összeérinted. Milyen érzés, amikor két újjad hegyét egyik kezeden összeérinted? Hm? Fel tudod eleveníteni? Akkor most érintsd össze egyik kezed két újját és érezd három másodpercig. Nagyon jó. Most érintsd őket össze megint, de most már tartsál ki 6 másodpercig. Ha közben “bejön egy betüremkedő gondolat, csak engedd el és térj vissza nyugodtan és azonnal a két újad összeérintésével érzett érzéshez. Tarts ki még néhány másodpercig. Gyakorold ezt egy napig naponta többször is. Tegyél így néhány hétig és legyél jó benne rövid idő alatt. Jónak lenni ebben a gyakorlatban azt jelenti, hogy ha egy gondolat megzavarná a jelen pillanat átélését, te elengeded azt és visszatérsz az újjaid aktív érzékeléséhez, amint összeérintkeznek. 

Ezzel a gyakorlattal, vagy a lélegzés megfigyelésével, illetve bármilyen gyakorlással, ami a jelenben tart elmondhatatlanul nagy dolgot teszel spirituálisan és szellemileg.

Ne feledd szabad akaratod van, vagyis oda irányítod a figyelmed, ahova akarod. Próbáld ki most.

Figyelj meg egyetlen belélegzést. Figyeld meg jó alaposan. Érezd, amint a levegő beáramlik és kellemesen hűvös a torkodban. Érezd, amint a beáramlott levegő megemeli a mellkasodat és a hasadat. Érezd, amint a hasad térfogata kitágul a belélegzett levegő hatására. Érezd, amint a rajtad levő ruha megmozdul, miközben belélegzel. Csodálatos.

4. FEJEZET

A szabad akarat szabad gyakorlásának szabadsága

Gratulálok!

Miért?

Mert már egyszer legalább megtapasztaltad, hogy milyen érzés megpihenni az egótól legalább néhány pillanatra.

Ez nem csak spiritualitás, de az igazi szabadság kezdete és nem csak a lelket gyógyítja, de a legjobb gyógyír depresszióra, pánikbetegségre, stresszre és fóbiákra.

Innentől kezdve semmi mást nem kell tenned, mint azt, amit már tudsz “csak” gyakorolni, hogy megérezd a szabad akaratod szabad gyakorlásának igazi szabadságát.

Ha egyszer már megtapasztaltad nehéz lesz elfelejteni, hogy van egy technikád arra, hogy bármikor megnyugtasd magad, ha éppen meg szeretnéd nyugtatni magad. 

Egy stresszesebb szituációban bevetheted és kikapcsolhatsz néhány pillanatra. Gyakorlásként. A jelenbe jössz és nem hagyod, hogy a gondolataid “elvigyenek az erdőbe”.

Nem véletlenül juthat eszünkbe stresszes helyzetben, hogy “Lélegezz mélyeket!”.

Ősidők óta tudjuk, hogy hasznos és megnyugtató technika mélyeket lélegezni és ha néha néha rátéved a figyelmünk és beleveszünk néhány pillanatra a lélegzésbe, azonnal megtörik a gondolkodás gyakran zord folyama, ami leválaszt a negatív érzéseket, érzelmeket generáló gondolkodásról.

Amikor figyelsz például a kedvenc zenédre, úgy értem, hogy annyira figyelsz, hogy beleveszel a zenébe, vagyis a zene és te egyek vagytok, nos egy ilyen helyzetben nem tudsz gondolkodni. Nem hiszed? Próbáld ki, most.

Figyeld a zenét teljesen odaadóan. Várd meg, amíg magától bejön egy akármilyen idegen gondolat a fejedbe. Figyeld meg milyen érzés, amikor bejön a gondolat. Jól mondjuk: “Kizökkent” mert tényleg pontosan ez történik: Kizökkent a jelenből és egy pillanat alatt vagy múlt, vagy jövő lesz belőle, gondolatban. 

5. FEJEZET

Megpihenni néha az egótól

És most jött el az aratás idelye. Megérdemelten. Megtanultad kikapcsolni magad. Bár nem mintha ne tudtad volna születésedtől fogva, hiszen az alvás is kikapcsolódás, természetesen. Nem is véletlenül a legtermészetesebb és leghatékonyabb gyógymód minden szellemi fáradtságra, hogy úgy mondjam. Tényleg a leghatékonyabb.

De nem elhanyagolható az a tudás sem, aminek éppen úgy juthatsz birtokába, hogy megtanulsz elvonatkoztatni az egódtól és elvonatkoztatni a gondolkodás állandó szünet nélküli folyamatától. 

Ebben a felyezetben még mutatnék néhány aspektust, hogy jobban lásd a célt. Mindenekelőtt hálámat felyezem ki Eckhart Tolle tanításáért.

Hálás köszönet: Eckhart Tolle

Elmondhatatlanul hálás vagyok mindazokért, amiket Eckhart Tollétől tanultam. Képes vagyok megtapasztalni és átélni (ami ugyanaz) a jelen pillanatot. Szabadon tudom irányítani a figyelmemet, ami a most kapuja és mindaddig, amíg aktívan egy vagyok a figyelmemmel addig töretlenül egy vagyok a jelen pillanattal és a MOST-ban élek. Nagyon nagyon hálás vagyok érte. 

Gyakran nézek Eckhart Tolle előadásokat online és rendszeresen fordítok Eckhart videókat is az ő saját YouTube csatornájáról. Mindig elképedek: “Te jó Isten, ez az ember nem használja a gondolkodását, hiszen ő a MOST-ban levés mestere”, mondom, “Mi lenne, ha használná”. Döbbenet. Mindig minden előadása nagyon szellemes és átütő, az emberek imádják és isszák a szavait és tanulnak tőle. Én is így vagyok ezzel. Egyszer már járt Budapesten, de sajnos én nem voltam ott. Hátha te ott voltál. És hátha megosztod velünk tapasztalataidat itt lent a kommentmezőben. Örömmel olvasnánk.

Öngyógyító

Gondolj csak a mindfullness meditációk gyógyító hatásaira. Klinikailag is megvizsgálták már és bizonyított gyógyító ereje van, ha rendszeresen mindfulness meditálsz. Eckhart Tolle jelenben lenni meditációja is a MOST-ra épül, akárcsak a mindfulness meditáció. Ha napi rendszerességgel mindfulness meditálsz vagy csinálod azt, amit Eckhart ír le a Most hatalma című könyvében, annak csodálatos hatása van. Lecsillapítja az elmét, kisímítja a gondolatokat, lenyugtatja a heves érzelmekkel járó neheztelő gondolatokat és elejét veszi annak a szándékunknak, hogy kontrolálni akarjunk olyan dolgokat, amire semmi esélyünk (időjárás például). 

Felszabadító

Eckhart csodálatosan tanítja az ELFOGADÁS kulcsfontosságú szellemi mozzanatát, ami alapja a stresszmentes életnek. Minden stressz a helyzet el-nem-fogadásából ered. Nincs más forrása a stressznek! Tehát sohasem igaz az, hogy a “helyzet stresszes” ugyanis mindig a helyzetet el-nem-fogadó ember stresszeli magát.

BÓNUSZ FEJEZET

Miért jó néha megpihenni az egótól?

Segít feltöltődni

Emlékszel? “Hé, hé, hé, öreg harcos, Ne feszítsd túl az íjadat” Énekli Hofi Géza, majd így folytatódik a dal, hogy “Lazítani, próbálj meg lazítani, Nem győzlek tanítani, Hogyan csináld” és aztán szerintem ez a legtalálóbb rész, hogy “Kell egy kis áramszünet, Időnként mindenkinek, És aztán megint mehet Minden tovább.” Nos, nem hinném, hogy Szenes Iván, Malek Miklós és Hofi Géza, akiknek a dalszöveg kreditálva van, hogy ne tudták volna, hogy miről beszélnek. Mindenki tudta és értette, hogy ez a dal miről szól. Ezért is ismeri szerintem minden Magyar ember, aki hallotta abban az időben.

Egyébként szerintem is nagyon találó. Gondolj bele: ha akarattal ki tudnád kapcsolni néha a gondolkodásod zuhatagát, különösen azokat, amik nemkívánt negatív érzelemlabdacsokkal dobálnak meg téged, nos az tényleg áramszünet. Kikapcsolódás, illetve pihenés.

Pihentet

Minél többet tudsz pihenni annál eredményesebb tudsz lenni, amikor kreatívnak kellene lenned. Nem is vitás. Ha a pihenésed tényleg pihentető, az feltölt energiával és tettrekészen tudsz a tettek mezejére lépni. A munkádban is eredményesebb leszel. Főként persze, ha pihenőn vagy, úgy értem, hogy mondjuk, hogy hétvége van és nem dolgozol, akkor az tényleg pihentető időszak. 

Gondolj csak a példa kedvéért egy hosszúhétvégére valahol wellnesselni, vagy elutazni egy-két hétre valahova, ahol még nem jártál, vagy egy fantasztikus holiday egy egzotikus tengerparton, ahol a tenger fölé vízszintesen nőnek be a pálmafák… gondolj csak bele: hát nem kikapcsolódás a javából? Pedig ami az egódat illeti “csak” annyi történik, hogy a megszokott hétköznapi gondolkodási sémákat lecserélted (a szabadságon levésnek köszönhetően) egy másikra, amik arról szóltak, hogy “De gyönyörű hely”, “Csodálatos a tenger”, stb.

Enyhíti a depressziót

Ha éppen depressziós lennél és néha ki tudsz kapcsolódni gyötrő és önemésztő gondolataid özönvíz-áradatából akár csak néhány pillanatra, az felbecsülhetetlen értékű. Egy kis áramszünet, ami kell mindenkinek, de főleg annak, aki pánikbeteg vagy depressziós, mert máskülönben az íj óhatatlanul túlfeszül és…

Megakadályozhat pánikrohamot

Ha gyakran pánikolnál és egy kis egó-áramszünetet tudnál előidézni, azzal meg tudnál akadályozni esetleg egy kitörni készülő pánikrohamot. Azonban a pánikrohamok általában nagyon erőteljes és élet-halál jellegű félelemmel járnak, ezért az az igazság, hogy ha már a pánikrohamod erőssebb, mint ötös erősségű a tizesskálán, akkor már nem tudod megtörni, legalábbis az én tapasztalataim szerint.

Csökkenti az alvászavarokat

Ha depressziós lennél és ébren találnád magad az éjszaka közepén hosszabb időre (ami valószínű, ha depressziós lennél), a gondolatok folyásának megtörésének tudása és gyakorlása vissza tud segíteni az alvásba.

Segíthetsz barátodnak, ismerősödnek és jót tehetsz másoknak

Úgy gondolom, hogy jót tenni másoknak lélekemelő. Olyannyira lélekemelő és annyira örömteli, hogy felbecsülhetetlen értékű annak, aki adja és persze annak is aki kapja. Sajnos nem élünk olyan világban, ahol túl gyakran őszinteséget és tényleges segítséget kapnánk egy másik embertől bár jóllehet előfordul néha. Úgy találom, hogy az a mentális energia, ami adatik cserébe az önzetlen segítségnyújtásért az pont olyan, mintha Isten azonnal megfizetné a jótettet. Más szavakkal úgy gondolom, hogy a “Jótett helyébe jót várj” automatikusan megadatik. Öröm és boldogság formájában jelentkezik annak, aki adja. 

Talán mondanom sem kell, de az adok-kapok öröme gyógyító annak, aki ad önzetlenül. Ez talán akkor a legfontosabb, amikor fel szeretnél épülni mondjuk néhány éves szellemi-lerobbanásból, depresszióból, pánikbetegségből, fóbiából, alvászavarból, stb. Nem ismerek jobb rehabilitációt mentális betegség felépülésből, mint jót tenni másoknak. Minél többet. Tedd meg az első jót valakivel úgy, hogy felhívod: MOST.

Most te jössz

Öröm volt számomra együtt gondolkodni veled. Úgy értem, hogy miközben írtam ezt a cikket, közben magam is megláttam új összefüggéseket, amik segítettek elmélyíteni az egó megértéséről való tudásomat.

Most pedig rád gondolok és kérdezem:

Melyik szintre gondolod, hogy beazonosítod magad, hacsak már te is úgy vagy vele, mint már nagyon sokan, hogy szinte bármikor ki tudjuk kapcsolni az egóikus gondolkodás néha folytogató zuhatagát. Szóval, mit gondolsz melyik szinten állsz?

Az első szinten? Még újnak tűnik az az elgondolás, hogy figyelmet fordítani teljes átéléssel az öt érzékszerved egyikére és azonnal a jelenbe kerülsz?

Vagy esetleg már megtapasztaltad, hogy ha a figyelmedet az öt érzékszerved egyikére fordítod az esetleg tényleg lehet, hogy meg tudja törni a gondolkodásod egy-egy pillanatra? Tudod, a beültetett dumagépre gondolok, aminek soha nem áll be a szája.

Akármelyik is, szeretném megtudni, hogy ideírod a kommentmezőbe, most.

Hasznosnak találtad a cikket?

This Post Has 0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Megkönnyebbülés az egótól

Send this to a friend